Optredens van 2018

21 december Kerstliederen zingen op de afdelingen van Revalidatie- en Verpleeghuis Vreugdehof

17 oktober  vond in Pakhuis de Zwijger de viering plaats van de Internationale dag voor de uitroeiing van de armoede. ‘’WERELDARMOEDEDAG’’. Die middag werd de z.g. Omarmprijs 2018 uitgereikt. De Omarmprijs beloont bestaande initiatieven die kansen creëren voor Amsterdammers met een krappe portemonnee. Lust for Life was uitgenodigd om als omlijsting van het programma twee nummers ten gehore te brengen. Voor het koor was dit bij uitstek een PR moment en dat is het zeker geworden. Wethouder Marjolijn Moorman, die de prijzen uitreikte en vertegenwoordigers van diverse instanties waren verrast en enthousiast over ons optreden.

6 oktober Korenslag Bollenstreek Surprise act
Wat een geweldige happening was het zaterdagavond 6 oktober Korenslag Bollenstreek 2018. Maar liefst voor de 10e keer vond dit evenement plaats. Het was voortreffelijk georganiseerd, aan alles was gedacht. Wij werden begeleid door Jannes Visser, gitaar, Jeroen Molenaar drums, door onze Kees “leader of The Band” dat alles onder leiding van Ferdinand. Zij gaven ons vleugels.

Ferdinand schreef: Wat een heerlijke avond in Noordwijk, waarop we uitgenodigd waren als surprise-act tijdens de 10e editie van Korenslag Bollenstreek. Het dak ging eraf en we voelden ons door het razend enthousiaste publiek op handen gedragen. Gedeelde Lust is dubbele Lust …!

Wilt u meegenieten? Dat kan met deze foto’s.

15 september Beurs van Berlage Aanleiding voor het feest was het 115 jarig bestaan van de beurs. Het was aan Resto van Harte om Het Feest van de Verbinding te organiseren.
Gabriël Bos, productieleider van het Myosotis Theater. droeg de verantwoordelijkheid voor de Theatervoorstelling Met Hart en Ziel door Maaike Widdershoven en Fred Butter, hoofdrolspelers, bijgestaan door drie jonge zangers. Ons was gevraagd mee te zingen in het lied De Cirkel Moet Rond., Nederlandstalige bewerking van het lied The Circle of Life uit de LION KING. Het was spannend en bijzonder om aan de apotheose van het theaterstuk een bijdrage te mogen leveren.

13 juli Inmiddels traditie geworden: ons laatste optreden van het seizoen op het Max Euweplein. Een stralende vrijdag!  Doordat het Max Euweplein voor auto’s met apparatuur moeilijk te bereiken was, begonnen we wat later zonder echte voorbereiding, maar daardoor was de sfeer juist spontaan en ontspannen. Verraste,  enthousiaste en soms zelfs ontroerde toeristen, maar er waren ook veel fans van het eerste uur. Toen tot ieders verrassing  gospelzanger Tarif Heljanan samen met Hetty  en Lust for Life als achtergrondkoor “I feel good”  ten gehore bracht kon dit optreden niet meer stuk. Een feestelijk slot van het seizoen.

17 juni Besloten Vaderdagconcert in de Vreugdehof. Een volle Hofzaal en een enthousiast publiek. Bewoners, vrijwilligers en medewerkers genoten van het optreden evenals wijzelf. Een  flink aantal koorleden moest deze keer helaas verstek laten gaan, maar ondanks het missen van onze koormaatjes gingen de koorleiding en koorleden met een tevreden gevoel naar huis.

26 mei Korenfestival BeKOORlijk in Abcoude. Seniorenpopkoor Lust for Life was uitgenodigd om mee te doen aan de zesde editie van dit korenfestival dat men iedere twee jaar in de Dorpskerk organiseert. 24 koren verzorgden een zeer gevarieerd programma. Een staande ovatie was ons deel na het optreden.

21 april Korenfestival Muiderkerk  vierde dit jaar het tweede Lustrum. Voor de zesde keer namen wij deel aan het festival. Het is heerlijk zingen in de zo sfeervolle Muiderkerk .

17 januari Optreden tijdens de Theatershow Miracles of Music in het Concertgebouw. Een wel heel bijzondere belevenis. Miracles of Music is een initiatief van Stichting Happy Motion. Daartoe uitgenodigd door Pim Giel, filmmaker en ontwikkelaar Miracles of Music, mochten wij in de grote zaal van het Concertgebouw tot de nok toe gevuld met mantelzorgers en zorgverleners ons “lijflied”- Its My Life- ten gehore brengen. In het totale programma was ons optreden, direct na de pauze, een succesvolle verrassing voor alle aanwezigen.

 

Optredens van 2017

22 december Kerstliederen zingen op de afdelingen van Revalidatie- en Verpleeghuis Vreugdehof

15 december  Besloten optreden in Grand Café Genieten in Amsterdam Oost, op uitnodiging van de Stichting De Klaprozen.

8 december  Diverse optredens tijdens het Allerhande Kerstfestival in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

10 november We gaan naar Groningen om daar ons “zusterkoor” Jong Van Hart te ontmoeten. Repeteren samen, er zijn workshops en we verzorgen samen een concertje.

6 juli dit jaar zongen we op donderdag op het Max Euweplein. Het was stralend weer en dat doet veel.  Terrassen zitten vol en toeristen zijn, zoals ieder jaar, weer zeer verrast.

11 juni  Zondagmiddag was het zover: een door onszelf georganiseerd concert in de OBA voor een nagenoeg uitverkochte zaal.  Op het programma stond veel nieuw repertoire naast gouwe ouwe nummers. Onder de bezielende leiding van dirigent Ferdinand Beuse en met begeleiding van een geweldige band: basgitaar Wouter Kronenberg, drums André van Damme, gitaar Angelo Toorré,  saxofoon Pieter Slijkoord o.l.v. vaste pianist Kees van Zantwijk is het een succesvol optreden geworden.

20 mei  Voor de vijfde keer namen we deel aan het Korenfestival MUIDERKERK. We waren gevraagd om als laatste deelnemer op te treden en voor een “passende afsluiting” te zorgen. Dat is uitstekend gelukt ! Toen wij begonnen was de kerk al een beetje aan het leeglopen, maar de deuren staan wijd open, iedereen keerde terug op zijn/haar schreden en we namen afscheid van een stampvolle kerk en een staande ovatie.

14 mei  Zondagmiddag voor de  tweede keer een echt concert voor de bewoners, mantelzorgers en verzorgenden van Vreugdehof. Een MOEDERDAG-concert. Bij de inzingsessie had Ferdinand de tekst van “Mama je bent de liefste van de hele wereld” van Heintje aan ons uitgedeeld. Succes verzekerd toen we dit tot slot zongen. Soliste Judith Beuse-Dijkstra zong verschillende evergreens uit de vijftiger jaren. Zingen voor de bewoners is een grote vreugde voor ons allen.

27 januari Sinds Revalidatie-en  Verpleeghuis Vreugdehof ons vaste repetitiedomicilie is geworden gaven we voor de eerste keer een echt concert in de Hofzaal op vrijdagmiddag, met medewerking van Wouter Kronenberg basgitaar en André van Dam drums. De zaal stond vol stoelen, rolstoelen en zelfs bedden. Bewoners, begeleiders en verzorgenden hebben genoten.

14 januari  PARADISO Korendagen we waren dit jaar weer geplaatst en hebben groot succes gehad. Naast onze vaste fans die komen is het voor het publiek altijd weer een enorme verrassing om te zien en te horen met hoeveel energie en uitstraling we staan te zingen. Paradiso is bijzonder en de nummers die Ferdinand en Kees ons laten zingen inspireren ons geweldig in deze omgeving. Geweldig om een nieuw jaar zo te kunnen beginnen.

Optredens van 2016

9 december wordt het koor in tweeën gesplitst en zingen we kerstliederen op de verschillende afdelingen in Vreugdehof.

11  november traden we op in Grand Café Genieten in Amsterdam Oost. Een feestelijk en succesvol optreden ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van de Stichting De Klaprozen. Begeleiding: ons vaste combo piano Kees van Zantwijk, basgitarist Wouter Kronenberg en drummer André van Damme.

4 en 5 oktober Het Thema van de Kinderboekenweek 2016 is: “Voor altijd jong ! opa en oma” en wat is het dan een eer dat we op 4 oktober uitgenodigd waren om te zingen in het programma van het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek. Tijdens dit feest werd DE GOUDEN GRIFFEL voor het beste Nederlandstalige kinderboek uitgereikt aan Anna Woltz voor haar boek Gips.
Ook in het kader van de Kinderboekenweek zongen we op 5 oktober op de Dr. E. Boekmanschool, hiertoe uitgenodigd door de directeur, dochter van twee van onze koorleden. Het was een feest voor jong en oud !!

28 september Het besloten optreden voor Humanitas vond plaats in Buurthuis Holendrecht . Het betrof het eettafelproject Kom Erbij voor Stadgenoten, teneinde eenzaamheid te bestrijden in Amsterdam. Terwijl 50 gasten genoten van een smakelijke maaltijd, zongen wij hen vrolijk toe. Deze keer met begeleiding van Sander Veeken piano, Wouter Kronenberg bas, André van Damme drums.

8 juli Het is traditie geworden, om op de vrijdagochtend voor de zomerstop van het koor, een buitenoptreden te verzorgen op het Max Euweplein, De weergoden waren ons niet gunstig gestemd. Maar onder een overkapping stonden wij droog. Wij hebben het publiek wederom weten te verrassen met enige nummers uit ons repertoire. Er waren opvallend veel jonge mensen onder ons gehoor. Er werd volop gefilmd en gefotografeerd. Kortom een geslaagd optreden. Ht personeel van het Japanse Restaurant Wagemama ontving ons, zoals wij van hen gewend zijn, gastvrij. Fijn om bij hen te mogen inzingen etc. Na afloop stond er koffie en thee voor ons klaar.

21 mei Voor de vierde achtereenvolgende keer trad Lust for Life op tijdens het jaarlijkse Korenfestival in De Muiderkerk te Amsterdam. Wij waren een van de 18 deelnemende koren en hebben weer met veel inzet meegedaan aan dit festival wat zich inmiddels een vaste plaats in het Amsterdamse koorleven heeft veroverd. Het is heerlijk zingen in de Muiderkerk, een ontspannen sfeer, enthousiast publiek, gratis toegang en we hopen dan ook volgend jaar weer te mogen meedoen.

12 mei Ter gelegenheid van de Dag van de Verpleging was Lust for Life uitgenodigd besloten optredens te verzorgen in het Het Tergooi Ziekenhuis op twee locaties nl. in Hilversum en Blaricum. Via één van de koorleden was vervoer met een “HAPPY BUS” geregeld en dat was prettig want het was warm. Eén buiten optreden in Hilversum, en binnen in Blaricum. Heel gastvrij zijn we ontvangen en verzorgd. Wij hadden de verpleegkundigen en verzorgenden graag wat meer tijd gegund om naar ons te komen luisteren, maar diegenen die dat wel hadden en patiënten die kwamen luisteren hebben wel genoten.

 

Optredens van 2015

27 november

Van Zorgverzekeraar Achmea/Het Zilveren Kruis kwam een uitnodiging om tijdens een galadiner een kort optreden te verzorgen. Een besloten optreden dus en het moest een verrassing voor het publiek worden.

Een verrassing is het geworden in alle opzichten ook voor ons. De festiviteiten vonden plaats in het Hoofdkantoor in Leusden en Lust for Life zou rondom tien uur optreden. Verzamelen om 20.00 uur bij het Amstel Station, een bus bracht ons naar Leusden en zou ons na afloop ook weer terug vervoeren naar Amsterdam. Ferdinand had ons al voorbereid dat we bij aankomst via een achteringang naar binnen zouden gaan, vanwege het verrassingseffect! ! Dat dit nog een flink wandelingetje in het donker door de regen met op-en afstappen, door een ondergrondse garage en via twee trappen (geen lift) weer naar boven, achter een watervlugge jonge dame aan zou zijn, was onze eerste verrassing. Er waren drie rollators mee en voor één van onze koormaatjes was dit wel heel erg zwaar. Boven aangekomen stond er ter bemoediging een groot bord “ NEEM WAT VAKER DE TRAP”. Eerst maar even op adem komen, want er moest nog wel gezongen worden !

In de wachtruimte aangekomen wachtte ons een tweede verrassing. Door Ferdinand en een geluidsman werden we geïnstrueerd. We zouden nl. allemaal zingen met een headset en dat was nieuw. Ook volgde er instructie over opstellen in rijen van drie, het beklimmen van het podium en waar we de headsets op het podium konden vinden. De solisten moesten hun solo’s echter weer met de staande microfoon zingen, kortom we werden een beetje nerveus, want het leek behoorlijk professioneel te worden en dat zijn we nog niet echt.

Maar toen was het zover…. Niet helemaal volgens de instructies betraden we het podium en we gingen er voor. Onder de altijd bezielende leiding van Ferdinand met de even bezielende begeleiding van Kees en een volledige band zongen we vier nummers:

It’s My Life (solo Toos), I Gotta Feeling (solo Rietje), Proud Mary (solo Simon), Voor Altijd Jong (solisten, Gloria, Jos en Rie)

“Opgeladen” en geïnspireerd zongen we zo goed als we kunnen en het werd een succes. Het publiek was inderdaad enorm verrast en enthousiast, men juichte en klapte, men zong Voor Altijd Jong het refrein mee en we kregen tot slot een staande ovatie. Er waren veel jonge mensen die ook bijzonder genoten hebben en zelfs ontroerd waren. De keuze van de liedjes was perfect en het zou best eens kunnen zijn dat we met dit optreden wat meer in de publieke belangstelling komen te staan.

Moe maar zeer voldaan terug naar Amsterdam. Onze koorleden die vanwege hun gezondheid deze keer helaas niet hebben kunnen meegaan hebben iets gemist en wij hen.

 

5 oktober Ons spontane aanbod om een klein concert in Woonzorgcentrum d ‘Oude Raai te geven werd zeer gewaardeerd. Het kooroptreden werd een succes. Chantal Bos en Els Reijnders, Coördinatoren Cultuur en Ontspanning lieten ons weten dat meerdere bewoners diepgeraakt waren door de gebrachte nummers.

19 september In het stadshart van Amstelveen werd een activiteitenbeurs 50+ georganiseerd. Ons was gevraagd een optreden buiten te verzorgen. Tegen de verwachting in bleef het droog en liet de zon zich van haar beste kant zien, waardoor het een succesvol optreden werd.

9 september Het Olympisch Stadion vormde woensdagmiddag 9 september het decor voor de landelijke Rollatorloop. Zelfs de Olympische vlam werd ontstoken bij de start van de prestatieloop voor ouderen. Maar liefst 250 deelnemers zetten hun beste beentje voor. Naast de loop was er ook entertainment. Seniorenpopkoor Lust for Life zong o.a. ‘It’s my Life’ van Bon Jovi.

10 juli Voor de zomerstop is een openluchtconcert op het Max Euweplein, inmiddels traditie geworden. Het was een stralende zomerdag. Het publiek, waaronder veel toeristen op de druk bezette terrassen reageerde enthousiast.

24 mei Tuinpark Nieuwe Levenskracht in Amsterdam Watergraafsmeer organiseerde een korendag, waarvoor we werden uitgenodigd. Een bijzondere ervaring om in zo’n mooie omgeving buiten in de zon te mogen zingen.

15 mei Seniorenpopkoor Lust for Life verzorgt een attractieve muzikale middag in Verzorgingshuis Vondelstede. De bewoners die doorgaans luisteren naar klassieke muziek genoten zeer van ons optreden niet in het minst door de begeleiding van de swingende band o.l.v. Kees van Zantwijk.

18 april Voor de derde keer op rij zongen we op het korenfestival in de Muiderkerk Amsterdam Oost. Een prachtige ruimte waar het heerlijk zingt. Het is een plezierig ontspannen festival, het gaat niet om prijzen maar puur om de vreugde van het zo goeden mooi mogelijk zingen.

10 en 11 april Vrijdagmiddag voor genodigden en zaterdagavond voor vele medewerkers die in de loop der jaren werkzaam zijn geweest bij Sint Jacob gaven wij met pijn in ons hart prachtige afscheidsconcerten. Wat zijn we de afgelopen 5 jaren gelukkig geweest met dit “thuis”.

7 maart Het Amstel Gospel Choir heeft ons door toedoen van Ferdinand uitgenodigd mee te werken aan hun concert in Amstelveen. Na de pauze nam Lust for Life met veel succes ca 45 minuten van het programma voor haar rekening.

6 februari We zijn in het kader van stadsdeel/buurtactiviteiten Bos en Bos gevraagd om in de “Bubble” op te treden op het Mercatorplein. De Bubble blijkt een tent te zijn die men nog aan het opblazen is als wij arriveren. Het is bovendien roetkoud. Toch weer een succesvol en avontuurlijk optreden.

11 januari Wat zijn we het jaar goed begonnen met een spetterend optreden tijdens de Korendagen in PARADISO.